על הכנס
25 שנה ליעד – האם אנחנו במסלול הנכון?
התמודדות עם אתגרי שינוי האקלים מחייבת איזון מתמיד בין הצרכים המיידים להניע את הכלכלה ואת חיי היום יום של כולנו ופתרון אתגרים שמחייבים מענה דחוף – לבין תכנון ארוך טווח, יעדים שאפתניים וביצוע נחוש.
תנועה מתמדת בין המיידי לעתידי – תוך הבנת ההשלכות של כל החלטה שמתקבלת היום על המחר של כולנו.
המחר שבהרבה מובנים כבר כאן.
מזה למעלה מעשרים שנה כנס 2050 Environment מתכנס להביא יחד את כל הגורמים הפועלים ומשפיעים על העולם שבו אנו חיים ופועלים כלכלית - רשויות המדינה והרגולציה, התעשייה והמגזר העסקי והיצרני וארגוני החברה האזרחית - כדי לבחון האם אנחנו מצליחים להשיג את האיזון הנדרש.
גם השנה אנו מתכנסים כולנו יחד - גורמי המקצוע הבכירים במשרדי הממשלה, אנשי הקיימות ו ה ESG במגזר העסקי תעשייתי, מומחים מובילים בתחום הרגולציה והמשפט, וארגוני הסביבה הפועלים לקדם את ערכי השמירה על הסביבה וקיימות - לשמוע, להתעדכן, לשוחח, לדון, ובעיקר לייצר שיח מכוון פתרונות אפקטיביים שיאפשרו לכולנו לחיות כאן באופן בר קיימא ומאוזן.
בואו נמצא יחד תשובה לשאלה – האם אנחנו במסלול הנכון?
מושב מקבלי החלטות – בהובלת מנכ״ל המשרד להגנת הסביבה
שיח מנכ״לים של משרדי הממשלה המובילים את תהליכי קבלת ההחלטות, החקיקה והביצוע המעצבים את המסגרת הרגולטורית בה פועלים כל בעלי העניין בהקשר הסביבתי. נבחן את ההתקדמות עם חוק האקלים, מס הפחמן, התוכנית הלאומית להערכות לשינויי האקלים, שיקום הדרום והצפון, סוגיות תקציביות וכיצד פועלים המשרדים השונים כל אחד בתחומו.
1.
אנרגיה: מציאת האיזון בין הצורך המיידי לקיימות ארוכת טווח – בהובלת משרד האנרגיה והתשתיות
דיון באסטרטגיה והתוכניות האופרטיביות לספק את צרכי האנרגיה של מדינת ישראל, תוך פיתוח מענים של אנרגיה מתחדשת וברת קיימא והנחת תשתית, רגולטורית ופיזית, שתאפשר לעמוד ביעדים של הפחתת פליטות שישראל הגדירה לעצמה.
2.
מגמות בקליימטק וטכנולוגיות ירוקות – בהובלת משרד תדמור, ארנון-לוי ורשות החדשנות
ישראל היא מעצמה עולמית בפיתוח, יזמות וחדשנות של מיזמי קליימטק וטכנולוגיות ירוקות ונקיות. בכל התחומים – אנרגיה, הפחתת פליטות פחמן וקיבוע, התייעלות תפעולית, מיחזור ופסולת, חקלאות, מזון, בקרה ומדידה ותחבורה חכמה – ישנם מיזמים פורצי דרך שיכולים לתת פתרון טכנולוגים שישנו את העולם. במושב הזה נשאל את הקרנות בישראל מה המגמות החשובות שהם רואים ובוחנים ונציג סטארטאפים מעוררי השראה.
3.
פסולת: איפה הכסף – בהובלת החברה לשירותי איכות הסביבה
אתגר הפסולת יושב במסגרת ה״מיידי״ – ישראל מתמודדת עם אתגרי הטמנה, מיחזור והפחתת כמות הפסולת שהם על גבול המשבר. נדרשים פתרונות שיתנו מענה למדינה קטנה כמו שלנו בטווח המיידי ובטווח הארוך. הפתרונות הם רב מגזריים – ממשלתי, תעשייתי, טכנולוגי וחברתי – וכך יהיה גם הדיון. מה נדרש בכדי לתמרץ את כל הגופים לפעול כך שנושא הפסולת יטופל באופן יעיל וסביבתי. במילים האחרות – איפה הכסף?
4.
מושב מקצועי
מושב מקצועי בהובלה ארגון
בשיתוף
בשנים האחרונות, נראה כי גברה ההבנה בדבר החשיבות של ניסיונות דיאלוג לקידום נושאים סביבתיים, הן מצד התעשייה והן מצד הארגונים הסביבתיים. הבשלה של תהליכים אלו ניכרת במספר דוגמאות, אשר הביאו למשל, לקידום חקיקה בהסכמה, ולהפחתת מחלוקות.
ארגון מעלה שמייצר שיח מסוג זה, ירכז דיון פתוח ודינאמי בשאלה - איך מייצרים דיאלוג אפקטיבי בין כל השחקנים, תוך התמקדות בתמונת המצב הנוכחית, מיפוי הנושאים המחייבים דיון רב מגזרי, ודגשים מרכזיים לקיום דיאלוג אפקטיבי - בהשתתפות נציגים של חברות גדולות, ארגונים חברתיים ונציגי משרדי ממשלה.
נקווה שכנס סביבה 2050 לא יתקיים בצל המלחמה בדרום ובצפון אך ברור שנידרש להשלכות הסביבתיות של המלחמה.
החל מהחזרת הקשב לנושאים הסביבתיים וכלה בתכנון ושיקום בר קיימא לאזורים שנפגעו.
מושבים
משתתפים בכנס
בכנס צפויים להשתתף משרד עורכי דין ארנון, תדמור-לוי, החברה לשירותי איכות סביבה, אדם טבע ודין, BDO, מכון יעיל, המשרד להגנת הסביבה, איגוד חברות הגז, נצר השרון, התאחדות התעשיינים ועוד..
במהלך הכנס נארח בלובי מלון הילטון סטרטאפים.
קהל יעד
כמדי שנה, מגוון השותפים הרחב בכנס כולל גורמי ממשל מהמשרד להגנת הסביבה וכל המשרדים הכלכליים והאחרים שעוסקים ויעסקו בהתוויית מדיניות אקלים, נציגי תעשייה חדשנית ומסורתית, יזמים וסטרטאפים בתחום הקיימות, ארגונים ירוקים, כלכלנים, משפטנים ומומחים אחרים.
שידור
שידור ישיר של הועידה בכאן 11 בדיגיטל, באתר הכנס
ובמדיות החברתיות של שותפי הועידה
מנהלי הכנס
בני מורן
יזם ומנהל הכנס
בני מורן הינו מנכ"ל ובעלים של- BMP בני מורן הפקות וניהול אירועים.
החברה הוקמה ב 1990 ופועלת מאז ועד היום כחברה מובילה המנהלת תוכן, ומתמחה בייזום ויצירת כנסים על סדר היום הישראלי.
BMP נותנת מענה לכלל תשתיות הכנס: מימון, שיתופי פעולה, יצירת תוכן, ניהול ותפעול הכנס.
ד"ר מיקי הרן
מנהלת התוכן
ד"ר הרן משמשת בין השאר, כדירקטורית בחברת ICL ובחברת מ.א.י ויו"ר המרכז להתייעלות במשאבים. בעבר שימשה ד"ר הרן כראש ההתמחות בניהול סביבתי בקריה האקדמית אונו וכמנכ"לית המשרד להגנת הסביבה. ד"ר הרן היא בעלת תואר Ph.D. בכימיה אורגנית מא וניברסיטת ברנדייס ותואר B.Sc. בכימיה מהאוניברסיטה העברית בירושלים.
מייק ביילי
מרכז התוכן
מייק ביילי פעיל בתפקידים בכירים בעולם החברתי מזה 25 שנה, כמנהל, כחבר ועד מנהל ובשנים האחרונות כיזם חברתי ויועץ בתחום האימפקט עורך דין ובעל תואר שני בייעוץ ארגוני למגזר השלישי מאוניברסיטת בר אילן. מייק שימש כמנהל פיתוח וחבר הנהלה בקרן היסוד – שם ניהל במשך למעלה מעשור חטיבות ויחידות מקצועיות בתחום פיתוח המוצר, שיווק וניהול פרויקטים. במסגרת זו ליווה פיתוח של מאות מיזמים חברתיים מסוגים שונים, כיום הוא יועץ ומלווה הקמת מיזמי אימפקט בישראל.
דוברים
צילום: אבי אוחיון, לע"מ
יצחק הרצוג
נשיא המדינה
מוטי גמיש
מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה
צילום: אטמוספיר
גלעד שפיצר
מנכ"ל אטמוספיר